8.11.2007

KİMYASAL PEELİNG

Kimyasal Peeling nedir?

Kimyasal peeling meyve asitleri ile cildin üst tabakası soyularak yapılan bir tedavi yöntemidir.

Cildin üst katmanının soyulması yeni deri oluşumunu uyarır, böylece daha sağlıklı görünüm sağlanabilir. Bu tedavide çeşitli meyve asitleri kullanılmaktadır. Özellikle şeker kamışından elde edilen alfa hidroksi asitlerin (Glikolik asit) kullanımı yaygındır.

Akne, lekelenme,antiaging,skar tedavisi kullanım alanları arasındadır. Uygulama yapılacak alan ve uygulama döneminde güneşin etkisi önemlidir.

Kimyasal peeling sonrasında lekelenme, renk açılması gibi yan etkiler oluşabilir.

Uygulama sonrasında güneşten korunma sağlanmalıdır.

Tedavi için tekrarlayan seanslar gerekebilir. Seans arası ve sayısı cildin durumu ve kullanılan asidin yüzdesine göre değişiklik gösterebilir.

· Yazın cildim mükemmel fakat kışın pul pul ve kupkuru oluyor. Neyi yanlış yapıyorum?

Cilt kürünüzü mevsime göre değiştirmelisiniz. Kışın daha yoğun yüz maskeleri veya nemlendiriciler kullanmalısınız. Her gün en az bir litre su içmeniz cildinizin çok daha taze ve canlı görünmesini sağlayacaktır. Unutmayın ki kışın bile UV ışınları cildinize zarar verebilir bu yüzden kışın da güneş koruma faktörü içeren ürünler kullamalısınız.

· Retinol ne demektir?

Retinol saf A vitamininin bir diğer adıdır. Retinol kırışıklıkları azaltmak için kullanılan en etkili bileşendir.

Geceleri iyi uyuduğum halde sabahları genelde şişkin gözlerle uyanıyorum. Ne yapabilirim?

Şişkin gözlerin genel nedeni gece yatmadan önce yağlı nemlendiricilerin göz kapaklarına uygulanmasıdır. Halbuki göz çevresi hassas olduğundan göz için ayrı bir nemlendirici kullanılmalıdır.



· Genelde saçımı boyuyorum fakat birkaç yıkamadan sonra çok sönük ve cansız bir hal alıyor. Bunun için ne yapabilirim?

Haftada bir kullanacağınız Aktif Bakım Maskesi ile saçınız gereksinim duyduğu neme ulaşır böylece rengini ve canlılığını uzun süre korur.

Hiç yorum yok: